Hírek

Újabb Belső Biztonsági Alap társfinanszírozású pályázatok kiírására kerül sor

Publikálva: 2019. április 12.

Várhatóan 2019. első félévében kerül sor újabb Belső Biztonsági Alap társfinanszírozású pályázatok kiírására a szexuális és munkacélú kizsákmányolás elleni hazai és nemzetközi szakmai együttműködés fejlesztése érdekében.

Tovább a teljes cikkre

Ne hagyd! – Kampány az emberkereskedelem visszaszorítására

Publikálva: 2018. május 18.

Magyarország számára kiemelt jelentőségű az emberkereskedelem ellen folytatott küzdelem. Hazánk emberkereskedelem elleni nemzeti stratégiája lefektette: alapértékeivel összeegyeztethetetlen, hogy polgárai, illetve az országban tartózkodók emberkereskedelem áldozatává váljanak. Az azonosított áldozatok nagy többsége szexuális kizsákmányolásra irányuló bűncselekményekben sértett.

Tovább a teljes cikkre

Áldozatsegítés és emberkereskedelem – II. Mennyit érsz? szakmai konferencia és kiállítás

Publikálva: 2016. október 21.

Az emberkereskedelem elleni küzdelem 10. európai napja alkalmából a Belügyminisztérium, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület és a Névtelen Utak Alapítvány 2016. október 17–18. között szakmai konferenciát szervezett a Belügyminisztérium épületében. A rendezvény első napján az áldozatsegítés, a második napon az emberkereskedelem témája került előtérbe. A konferencián a szociális szféra dolgozói, civil szervezetek, illetve az áldozatazonosításban részt vevő állami szervek vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

Az emberkereskedelem elleni küzdelem 10. európai napja

Publikálva: 2016. október 18.

Dr. Hegyaljai Mátyás emberkereskedelem elleni nemzeti koordinátor, a Belügyminisztérium Európai Uniós és Nemzetközi Helyettes Államtitkára az emberkereskedelem elleni küzdelem 10. európai napja alkalmából sajtótájékoztatót tartott a témában megrendezésre kerülő szakmai konferenciát megelőzően.

Tovább a teljes cikkre

A Belügyminisztérium részt vett a Sziget Fesztiválon

Publikálva: 2016. augusztus 26.

A Belügyminisztérium idén immáron ötödik alkalommal vett részt a Sziget Fesztivál keretében megrendezésre kerülő Civil Sziget programban, az ’Emberkereskedelem elleni küzdelem’ sátor felállításával.

Tovább a teljes cikkre

Videó az emberkereskedelem és a kizsákmányolás elleni küzdelemről

Publikálva: 2016. július 7.

A RENATE egy Európában tevékenykedő hálózat, amelynek különböző gyülekezetekhez és vallási missziókhoz tartozó tagjai elkötelezettek az emberkereskedelem és kizsákmányolás elleni küzdelemben.

Tovább a teljes cikkre

Sikeresen zárult a Magyarország, Hollandia, Ausztria és az Europol közreműködésében végrehajtott projekt

Publikálva: 2016. június 21.

A „Magyar szervezett bűnözői csoportok által Európában elkövetett szexuális célú kizsákmányolás elleni műveleti együttműködés” elnevezésű, Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által koordinált projekt 2016. május 31-én ért véget. Az Európai Bizottság „Bűnmegelőzés és bűnözés elleni küzdelem” programja támogatásával megvalósult 29 hónapos projektben a Magyar Rendőrség mellett a Holland Rendőrség, az Osztrák Rendőrség, valamint az Europol vállalt partnerséget.

Tovább a teljes cikkre

Szemléletformáló képzés az emberkereskedelemről

Publikálva: 2016. május 10.

Emberkereskedelem témájú szemléletformáló képzés került megrendezésre 2016. május 6-án a Belügyminisztérium épületében, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály, Budapest Főváros Kormányhivatal és a Pesti Megyei Kormányhivatal munkaügyi felügyelői számára.

Tovább a teljes cikkre

12 elfogás, több mint 20 házkutatás, 14 luxusautó

Publikálva: 2016. március 23.

Összehangolt bűnügyi akció keretében fogták el a rendőrök a magyar bűnszervezet tagjait Csongrád megyében.

Tovább a teljes cikkre

Az emberkereskedelem áldozatainak felismerését célzó képzés

Publikálva: 2016. március 1.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló „Közös nevezőn” elnevezésű pályázati projekt keretében hosszú távú együttműködési megállapodást kötött 2016. január 25-én a Pest Megyei Kormányhivatallal.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció