Integrált megközelítés a munkaerő kizsákmányolás megelőzésére a származási és a célországokban

Publikálva: 2011. november 8.

A Belügyminisztérium partnerként vesz részt a Román Emberkereskedelem Elleni Nemzeti Ügynökség által kezdeményezett európai bizottsági projektben, amelynek célja annak feltérképezése, hogy a munkaerő kizsákmányolás céljából folytatott emberkereskedelem elleni küzdelem területén milyenfeladataik vannak még a résztvevő országoknak (Románia, Magyarország, Görögország, Macedónia volt Jugoszláv Köztársaság, Bulgária, Ciprus).

A projekt kiemelt figyelmet fordít az áldozatok azonosítási és irányítási rendszerének fejlesztésére a hatékonyabb segítségnyújtás, valamint az elkövetők bíróság elé állításának érdekében. Mindezek mellett szükséges az érdekelt hatóságok közötti kommunikáció javítása. A projekt segíti a hatóságokat a munkaerő kizsákmányolás céljából folytatott emberkereskedelem elleni küzdelemben, valamint a veszélyeztetett szektorok lakosságának, döntéshozóinak és munkaadóinak körében kialakult hozzáállás megváltoztatásában. További célja a lakosság tudatosságának növelése a származási országokban az illegális külföldi munkák veszélyeivel kapcsolatban.

A projekt által megvalósítandó tevékenységek közé tartozik egy tanulmány elkészítése, majd erre épülő regionális szemináriumok, nemzetközi konferenciák tartása és tudatosságnövelő kampányok szervezése, valamint a nemzeti szakértők közötti hálózat kifejlesztése.

Magyarország aktívan részt vesz a projekt megvalósításában. Jelenleg várjuk a kiírt kutatásra beérkező pályázati anyagokat (bővebb információ itt található).

Menü

Főoldal

Navigáció