A „BBA-5.4.4 Tudj róla! Kampány az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében” projekt 2017. április 1-jén indult és 2018. december 31-én ért véget.

Célja volt, hogy felhívja a figyelmet az emberkereskedelem elleni küzdelemre, a kizsákmányolás jelenségére. A kampánnyal több millió állampolgárhoz jutottak el a megvalósítók, hogy erősítsék a társadalmi tudatosságot, segítsenek az áldozattá válás megelőzésében. A projekt közvetlen célcsoportja azok, akik leginkább veszélyeztetettek, az emberkereskedelem potenciális áldozatai lehetnek, de szélesebb körben a magyar társadalom minden tagjának hasznos információval szolgálhatott a program. A projekt teljes mértékben illeszkedett a Belső Biztonsági Alap Nemzeti Programjában tervezett célok eléréséhez, mivel az emberkereskedelem elleni küzdelmet, illetve az áldozattá válás megelőzését segítette. A Belügyminisztérium és a programot megvalósító Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) budapesti irodája jelenleg tárgyalnak a tudatosságnövelő kampány egyes elemei további folytatásának lehetőségeiről.


A projekt többféle kommunikációs eszközt használva, online, közösségi média- és offline platformokon egyaránt felhívta a lakosság figyelmét az emberkereskedelem elleni küzdelemre. A kampány weboldalán, Facebook oldalán, Instagram oldalán, plakátokon, nyomtatott és elektronikus tájékoztató anyagokon, a szexuális, illetve a munkacélú kizsákmányolás veszélyeire figyelmeztető kisfilmeken keresztül, valamint vidéki nagyvárosokban helyszíni lakossági tájékoztatókon kaphattak információt a témáról az érdeklődők.