Főoldal

Vádemelés gyermekprostitúció kihasználása miatt

Publikálva: 2024. április 12.

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen gyermekprostitúció kihasználásának bűntet-te miatt. Az elkövető az interneten ismerkedett meg egy szexuális szolgáltatást ajánló kiskorú lánnyal, akivel készpénz ellenében szexuális cselekményt végzett.

Tovább a teljes cikkre

Jelentés Magyarországról

Publikálva: 2024. március 5.

Az Európa Tanács Emberkereskedelem Elleni Küzdelem Szakértői Csoportja (GRETA) 2024. február 26-án tette közzé Magyarországról szóló jelentését. A szakértői csoport harmadik alkalommal értékelte Magyarországot az Európa Tanács Emberkereskedelem Elleni Fellépésről szóló Egyezmény megfelelő végrehajtása kapcsán.

Tovább a teljes cikkre

Emberkereskedő bandát számoltak fel Hódmezővásárhelyen

Publikálva: 2024. március 5.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek négy személyt, akik évek óta prostitúcióra kényszerítettek nőket külföldön.

Tovább a teljes cikkre

Emberkereskedelem elleni szakmai ülést rendeztek Budapesten

Publikálva: 2024. január 26.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a Belügyminisztérium két napos szakmai ülést tartott az emberkereskedelem elleni küzdelemről 2024. január 24-25-én. Az ülés a nemzetközi szervezet által kidolgozott „szociális út” elnevezésű áldozatközpontú megközelítésre fókuszált.

Tovább a teljes cikkre

Fegyházbüntetésre ítéltek egy tinilányt prostitúcióra kényszerítő párt

Publikálva: 2023. december 18.

A Fővárosi Törvényszék tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem, gyermekprostitúció kihasználása és gyermekpornográfia bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra, annak egykori élettársát, a másodrendű vádlottat pedig 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció