Főoldal

Tisztelt Látogatónk!

Október 18-a az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napja. A Belügyminisztérium egy külön portált indít az emberkereskedelem elleni küzdelem hazai támogatása érdekében. Célja egy olyan, nyilvános információs felület biztosítása, amely a területen zajló kormányzati munka megjelenítésére, valamint az emberkereskedelem elleni koordinátorral és stábjával való kapcsolatfelvételre ad lehetőséget.

Az emberkereskedelem az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése, az alapvető jogok és szabadságok korlátozása, amely elfogadhatatlan, mert azt jelenti, hogy Európában, a XXI. században a rabszolgaság tovább él. Az emberkereskedelem áldozatainak száma évente több százezerre tehető. Az áldozat kiszolgáltatottságát kihasználó kizsákmányolási formákat a társadalmak nem kezelik súlyuknak megfelelően.

Magyarországon alapvető érdek és érték az egyének biztonsága, ennek garantálásában az emberkereskedelemmel szembeni küzdelemnek is jelentős szerepe van. A jelenséggel szembeni fellépéshez összehangolt kormányzati munka, a társadalom tagjainak együttműködése, nemzetközi összefogás szükséges.  

Meggyőződésem, hogy az internetes felület számos hasznos információval fog szolgálni valamennyi látogató számára és valóban hozzájárul az emberkereskedelem elleni közös küzdelmünk további erősítéséhez.

Üdvözlettel:
Dr. Pintér Sándor
belügyminiszter


Menü

Főoldal

Navigáció