Hírek

2020. május 14. 10:39

Az Európai Bizottság Horizon 2020 pályázati kiírása

Az "Új módszerek az emberkereskedelem és a gyermekek szexuális kizsákmányolásának megelőzésére, kivizsgálására és enyhítésére, valamint az áldozatok védelmére" című pályázati felhívásra az Európai Bizottság rendészeti szervek és civil szervezetek által alkotott konzorciumok jelentkezését várja.

2020. május 12. 16:47

Emberkereskedelemmel gyanúsítják a bűnszervezet tagjait

Egy nyíregyházi bűnszervezet tagjait fogták el a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei rendőrök, akik Svájcban, Ausztriában, Belgiumban, és Németországban kényszerítették prostitúcióra áldozataikat.

2020. április 24. 12:27

Kétszázezret ért egy lány a győri emberkereskedőknek – súlyos börtönbüntetés várhat rájuk (a Legfőbb Ügyészség tájékoztatása)

Az ország keleti feléből Győrbe csábították a korábbi intézeti nevelteket, ahol prostitúcióra kényszerítették őket. A lányokat már korábbról ismerő férfi ellen emberkereskedelem minősített bűntette miatt, az őket potom pénzért megvásárló győri pár ellen pedig emberkereskedelem és prostitúció elősegítésének bűntette miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

2020. március 23. 9:45

A kiskorúakat védi az új emberkereskedelem elleni törvény

A Btk. mellett a szabálysértési törvény, a gyermekvédelmi törvény és a szervezetbűnözés elleni törvény is módosult a gyermekek és fiatalkorú személyek szexuális kizsákmányolástól való megóvása érdekében.

2020. március 2. 15:24

A Nemzeti Nyomozó Iroda az emberkereskedők nyomában – az ORFK tájékoztatása

Emberkereskedelem és kitartottság bűntettének megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba vettek egy miskolci férfit. Egy másik idei ügyben bordélyházi prostitúcióra szakosodott bűnözői csoport tagjai kerülhetnek rács mögé.

2020. február 5. 8:59

BBA pályázati felhívás – együttes fellépés a büntetlenség kultúrája ellen

Az Európai Bizottság Belső Biztonsági Alapjának rendészeti komponenséből megvalósuló projektek támogatási kérelmei 2020. április 29-ig nyújthatók be.

2019. december 20. 9:09

Emberkereskedelem elleni ülések a Belügyminisztériumban

Az emberkereskedelem elleni hazai fellépés keretében 2019. december 12-én és 13-án került sor a Belügyminisztérium emberkereskedelem elleni Nemzeti Koordinációs Mechanizmus, valamint az NGO Kerekasztal ülésére. Dr. Hegyaljai Mátyás európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkár, Magyarország emberkereskedelem elleni fellépésének nemzeti koordinátoraként beszámolt az elmúlt közel fél év intézkedéseiről, tapasztalatairól, a résztvevők pedig összefoglalták a saját szakterületeiket érintő tendenciákat, végrehajtott lépéseket és a közeljövőbeli terveket.

2019. december 11. 15:31

Érzékenyítés és tudatosságnövelés

A prostitúció, valamint az emberkereskedelem veszélyeiről szóló prevenciós célú előadás kormányzati forrásból.

2019. november 26. 12:12

Szemléletformáló tréning az emberkereskedelemről

A Belügyminisztérium az Országos Kriminológiai Intézettel (OKRI) együttműködve november 20-21-én szemléletformáló tréninget tartott az emberkereskedelem jelensége által leginkább érintett megyék (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye) rendőrei, ügyészei és bírái számára.

2019. november 26. 9:29

Kerekasztal beszélgetés a győri rendőrségen az emberkereskedelem elleni közös küzdelemről

2019. november 19-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya - az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával - szakmai kerekasztal beszélgetést tartott az emberkereskedelem elleni közös küzdelemről.