Hírarchívum

2024. április 12. 8:38

Vádemelés gyermekprostitúció kihasználása miatt

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen gyermekprostitúció kihasználásának bűntet-te miatt. Az elkövető az interneten ismerkedett meg egy szexuális szolgáltatást ajánló kiskorú lánnyal, akivel készpénz ellenében szexuális cselekményt végzett.

2024. március 5. 12:39

Jelentés Magyarországról

Az Európa Tanács Emberkereskedelem Elleni Küzdelem Szakértői Csoportja (GRETA) 2024. február 26-án tette közzé Magyarországról szóló jelentését. A szakértői csoport harmadik alkalommal értékelte Magyarországot az Európa Tanács Emberkereskedelem Elleni Fellépésről szóló Egyezmény megfelelő végrehajtása kapcsán.

2024. március 5. 8:48

Emberkereskedő bandát számoltak fel Hódmezővásárhelyen

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek négy személyt, akik évek óta prostitúcióra kényszerítettek nőket külföldön.

2024. január 26. 10:54

Emberkereskedelem elleni szakmai ülést rendeztek Budapesten

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a Belügyminisztérium két napos szakmai ülést tartott az emberkereskedelem elleni küzdelemről 2024. január 24-25-én. Az ülés a nemzetközi szervezet által kidolgozott „szociális út” elnevezésű áldozatközpontú megközelítésre fókuszált.

2023. december 18. 17:38

Fegyházbüntetésre ítéltek egy tinilányt prostitúcióra kényszerítő párt

A Fővárosi Törvényszék tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem, gyermekprostitúció kihasználása és gyermekpornográfia bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra, annak egykori élettársát, a másodrendű vádlottat pedig 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

2023. november 27. 15:09

Újra együtt ülésezett a két emberkereskedelem elleni hazai fórum

2023. november 24-én rendezték meg a Belügyminisztérium épületében az emberkereskedelem elleni Nemzeti Koordinációs Mechanizmus és NGO Kerekasztal együttes ülését. A találkozó remek alkalmat szolgáltatott az utóbbi időszak legfontosabb szakmai eseményeinek megismerésére és a további teendők áttekintésére is.

2023. november 27. 10:45

Emberkereskedelemből élő bűnbanda újabb tagját fogták el Monoron

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Emberkereskedelem Elleni Osztálya már több mint egy éve folytatott eljárást egy magyar tagokból álló, Németországban prostituáltakat futtató banda ellen, melynek negyedik tagját sikerült elfogni.

2023. november 14. 12:51

Találkozó az amerikai Külügyminisztérium TIP Irodájával

A Belügyminisztériumba látogattak november 9-én az amerikai Külügyminisztérium emberkereskedelem elleni irodájának és a budapesti nagykövetségnek a képviselői. A találkozón részt vettek az emberkereskedelem elleni küzdelemben érintett intézmények és hatóságok is.

2023. október 31. 9:08

Rekordszámú áldozat egy Fejér vármegyei emberkereskedelmi ügyben

Nem kevesebb, mint 22 korábban hajléktalan életmódot folytató férfit tartott rabszolgasorban egy kőszárhegyi család.

2023. október 27. 14:17

Felszámolták a mezőtúri emberkereskedő bandát

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a svájci rendőrséggel együttműködve magyar emberkereskedő bandát számolt fel Svájcban. A mezőtúri család három tagja bűnügyi őrizetben várja az előzetes letartóztatásukat kimondó döntést.