Az Európai Bizottság üdvözölte „Az áldozatok jogainak megerősítése: a kárenyhítéstől a kártérítésig” című, Joelle Milquet által készített jelentést – 2019. március.

Publikálva: 2019. június 6.

2017 októberében Joëlle Milquet megkezdte munkáját Jean-Claude Juncker elnök különleges tanácsadójaként a bűncselekmények áldozatainak kárenyhítése területén. Feladata, hogy tanácsot adjon azzal kapcsolatban, a Bizottság hogyan tudja elősegíteni a bűncselekmények áldozatainak – köztük a terrorizmus áldozatainak – kárenyhítésére vonatkozó jelenlegi szabályok hatékonyabb végrehajtását, és megbízása keretében meglátásairól jelentést készítsen.

A jelentés összefoglalja az áldozatok jogainak védelme terén alkalmazott legjobb gyakorlatokat mind tagállami, mind uniós szinten. A dokumentum többek között 41 javaslatot foglal magában e jogok védelmének javítására, valamint az áldozatok igazságszolgáltatáshoz és kárenyhítéshez való hozzáférésének fejlesztésére.

Az Európai Bizottság áttekinti és elemzi a jelentés különböző ajánlásait, és értékelés keretében megállapítja majd, hogy milyen lépések meghozatala járulhat hozzá európai és nemzeti szinten az áldozatok igazságszolgáltatáshoz és kárenyhítéshez való hozzáférésének javításához.

A jelentésben kifejtett vélemények személyes szakmai meglátásokon alapulnak, és nem feltétlenül tükrözik a Bizottság vagy elnökének álláspontját.

A teljes jelentés és egy rövid összefoglaló elérhető az interneten a következő linken: https://ec.europa.eu/info/policies/justice-and-fundamental-rights/criminal-justice/victims-rights_en

Forrás: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-1609_en.htm

Menü

Főoldal

Navigáció