Hírarchívum

Újra együtt ülésezett a két emberkereskedelem elleni hazai fórum

Publikálva: 2023. november 27.

2023. november 24-én rendezték meg a Belügyminisztérium épületében az emberkereskedelem elleni Nemzeti Koordinációs Mechanizmus és NGO Kerekasztal együttes ülését. A találkozó remek alkalmat szolgáltatott az utóbbi időszak legfontosabb szakmai eseményeinek megismerésére és a további teendők áttekintésére is.

Tovább a teljes cikkre

Emberkereskedelemből élő bűnbanda újabb tagját fogták el Monoron

Publikálva: 2023. november 27.

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Emberkereskedelem Elleni Osztálya már több mint egy éve folytatott eljárást egy magyar tagokból álló, Németországban prostituáltakat futtató banda ellen, melynek negyedik tagját sikerült elfogni.

Tovább a teljes cikkre

Találkozó az amerikai Külügyminisztérium TIP Irodájával

Publikálva: 2023. november 14.

A Belügyminisztériumba látogattak november 9-én az amerikai Külügyminisztérium emberkereskedelem elleni irodájának és a budapesti nagykövetségnek a képviselői. A találkozón részt vettek az emberkereskedelem elleni küzdelemben érintett intézmények és hatóságok is.

Tovább a teljes cikkre

Rekordszámú áldozat egy Fejér vármegyei emberkereskedelmi ügyben

Publikálva: 2023. október 31.

Nem kevesebb, mint 22 korábban hajléktalan életmódot folytató férfit tartott rabszolgasorban egy kőszárhegyi család.

Tovább a teljes cikkre

Felszámolták a mezőtúri emberkereskedő bandát

Publikálva: 2023. október 27.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a svájci rendőrséggel együttműködve magyar emberkereskedő bandát számolt fel Svájcban. A mezőtúri család három tagja bűnügyi őrizetben várja az előzetes letartóztatásukat kimondó döntést.

Tovább a teljes cikkre

Konferencia az ukrajnai menekültek és az emberkereskedelem helyzetéről

Publikálva: 2023. október 26.

„Az ukrán menekültek az emberkereskedelem tükrében” címmel rendezett konferenciát 2023. október 25-én a Belügyminisztérium márványtermében a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány a Belügyminisztérium és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) társszervezésével. A konferencia célja többek között az emberkereskedelem kockázatairól szóló, Ukrajnából érkező menekültek körében készült kutatás bemutatása volt.

Tovább a teljes cikkre

A bűnbanda utolsó két tagját is elfogták

Publikálva: 2023. október 20.

Egy kecskeméti bűnbanda utolsó két tagját is elfogta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). A páros annak ellenére folytatta a nők kizsákmányolását, hogy rokonaik emiatt tavaly már rács mögé kerültek.

Tovább a teljes cikkre

Az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napján

Publikálva: 2023. október 18.

Az Európai Unió 2007-ben nyilvánította október 18-át az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napjává. Az európai nap fő célja, hogy felhívja a figyelmet az emberkereskedelem megelőzésére, fokozza az emberkereskedelemre vonatkozó információk és ismeretek áramlását. Magyarországon az elmúlt években több szakmai napot és továbbképzést szerveztek, ahol a szakemberek megoszthatták egymással az emberkereskedelem elleni küzdelemben szerzett tapasztalataikat.

Tovább a teljes cikkre

Emberkereskedelem elleni képzések szociális szakembereknek

Publikálva: 2023. október 11.

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet (NSZI) képzési programja „A szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása” projekt (EFOP 1.9.4.-VEKOP-16-2016-0001) keretében valósult meg 2023. júniusa és szeptembere között.

Tovább a teljes cikkre

Szakmai konferencia Balatonföldváron az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napja alkalmából

Publikálva: 2023. október 9.

Az emberkereskedelem európai napja alkalmából (október 18.), 2023. október 9-10-én a Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya szakmai konferenciát rendezett Balatonföldváron, amelynek keretében a szakterület tapasztalatait osztották meg egymással az előadók és a résztvevők.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció