Hírarchívum

Konferencia az emberkereskedelem legújabb trendjeiről

Publikálva: 2024. június 12.

Az Országos Kriminológiai Intézetben (OKRI) 2024. június 6-án rendezték meg „Az emberkereskedelem legújabb trendjei 2020 óta, különös tekintettel a munkacélú kizsákmányolás jellemzőire” című hibrid konferenciát, amelyen 170 jogalkalmazó rendőr, ügyész és munkafelügyelő vett részt személyesen, illetve az online térben.

Tovább a teljes cikkre

Emberkereskedelem elleni nemzetközi rendvédelmi fellépés – újabb EMPACT akciót szerveztek a munkacélú kizsákmányolás felszámolása érdekében

Publikálva: 2024. június 4.

Az EU-s tagállamok közötti együttműködési platform ernyője alatt szervezett akciónak a szexuális és munkacélú kizsákmányolás minden formájának azonosítása és felszámolása volt a cél.

Tovább a teljes cikkre

Szorosabb együttműködés az angliai partnerekkel

Publikálva: 2024. június 3.

Tanulmányúton vehetett részt 6 magyarországi szakember 2024. április 29 és május 2 között Londonban.

Tovább a teljes cikkre

Lakásotthonból szökött kiskorút dolgoztatott prostituáltként egy kecskeméti férfi

Publikálva: 2024. május 30.

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt emelt vádat egy kecskeméti férfival szemben a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség, aki egy lakásotthonból megszökött lány bizalmába férkőzött és több mint fél éven át prostituáltként dolgoztatta.

Tovább a teljes cikkre

Hajléktalanokat kényszerítettek munkára Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

Publikálva: 2024. május 29.

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy nyírségi férfi ellen, aki hajléktalanokat vett rá arra, hogy éveken keresztül ingyen dolgozzanak neki.

Tovább a teljes cikkre

Vádemelés gyermekprostitúció kihasználása miatt

Publikálva: 2024. április 12.

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen gyermekprostitúció kihasználásának bűntet-te miatt. Az elkövető az interneten ismerkedett meg egy szexuális szolgáltatást ajánló kiskorú lánnyal, akivel készpénz ellenében szexuális cselekményt végzett.

Tovább a teljes cikkre

Jelentés Magyarországról

Publikálva: 2024. március 5.

Az Európa Tanács Emberkereskedelem Elleni Küzdelem Szakértői Csoportja (GRETA) 2024. február 26-án tette közzé Magyarországról szóló jelentését. A szakértői csoport harmadik alkalommal értékelte Magyarországot az Európa Tanács Emberkereskedelem Elleni Fellépésről szóló Egyezmény megfelelő végrehajtása kapcsán.

Tovább a teljes cikkre

Emberkereskedő bandát számoltak fel Hódmezővásárhelyen

Publikálva: 2024. március 5.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek négy személyt, akik évek óta prostitúcióra kényszerítettek nőket külföldön.

Tovább a teljes cikkre

Emberkereskedelem elleni szakmai ülést rendeztek Budapesten

Publikálva: 2024. január 26.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a Belügyminisztérium két napos szakmai ülést tartott az emberkereskedelem elleni küzdelemről 2024. január 24-25-én. Az ülés a nemzetközi szervezet által kidolgozott „szociális út” elnevezésű áldozatközpontú megközelítésre fókuszált.

Tovább a teljes cikkre

Fegyházbüntetésre ítéltek egy tinilányt prostitúcióra kényszerítő párt

Publikálva: 2023. december 18.

A Fővárosi Törvényszék tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem, gyermekprostitúció kihasználása és gyermekpornográfia bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra, annak egykori élettársát, a másodrendű vádlottat pedig 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció