Hírek

Szakmai tájékoztatás – EURES Európai Foglalkoztatási Szolgálat: Biztos pont az uniós munkavállalásban és munkaerő-toborzásban

Publikálva: 2019. július 30.

Az EURES Európai Foglalkoztatási Szolgálat az emberkereskedelem, a munkacélú kizsákmányolás elleni hazai fellépés, azon belül pedig a megelőzés területén meghatározó szakmai együttműködő partner.

Tovább a teljes cikkre

Nemzeti Koordinációs Mechanizmus ülés a Belügyminisztériumban

Publikálva: 2019. július 24.

Az emberkereskedelem elleni hazai fellépés keretében 2019. június 18-án Hegyaljai Mátyás, európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkár, Magyarország emberkereskedelem elleni fellépésének nemzeti koordinátoraként beszámolt az elmúlt közel fél év folyamán lezajlott intézkedésekről, tapasztalatokról, szakmai fejleményekről. A Nemzeti Koordinációs Mechanizmus tagjai szintén összefoglalták a saját szakterületeiket érintő tendenciákat, végrehajtott lépéseket és a közeljövőbeli terveket.

Tovább a teljes cikkre

Újabb uniós pályázati lehetőség: emberkereskedelem elleni közös fellépés a büntetlenség felszámolásának támogatása érdekében – előzetes értesítés pályázati felhívásról.

Publikálva: 2019. június 25.

A Belső Biztonsági Alapból (ISF) is lehetőség nyílik a szakterülethez kötődően projektek megvalósítására.

Tovább a teljes cikkre

Az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának 2019 “TIP Hero” kitüntetése az emberkereskedelem elleni küzdelem területén tett erőfeszítésekért – De Coll Ágnes a díjazottak között

Publikálva: 2019. június 24.

De Coll Ágnes egyike annak a nyolc személynek, akit az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere elismerésben részesített az emberkereskedelem elleni küzdelem terén tett erőfeszítéseiért 2019. június 20-án, Washington DC-ben.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati lehetőség az emberkereskedelem áldozatainak támogatására

Publikálva: 2019. június 13.

Az Európai Bizottság emberkereskedelem elleni koordinátorának irodája tájékoztatta a tagállamokat, hogy a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs alap uniós intézkedésekre vonatkozó 2019. évi munkaprogramjának 5. témaköre az emberkereskedelem áldozatainak támogatására is biztosít lehetőséget.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság üdvözölte „Az áldozatok jogainak megerősítése: a kárenyhítéstől a kártérítésig” című, Joelle Milquet által készített jelentést – 2019. március.

Publikálva: 2019. június 6.

2017 októberében Joëlle Milquet megkezdte munkáját Jean-Claude Juncker elnök különleges tanácsadójaként a bűncselekmények áldozatainak kárenyhítése területén. Feladata, hogy tanácsot adjon azzal kapcsolatban, a Bizottság hogyan tudja elősegíteni a bűncselekmények áldozatainak – köztük a terrorizmus áldozatainak – kárenyhítésére vonatkozó jelenlegi szabályok hatékonyabb végrehajtását, és megbízása keretében meglátásairól jelentést készítsen.

Tovább a teljes cikkre

Ne váljon kizsákmányolás áldozatává!

Publikálva: 2019. május 28.

A rendőrség bűnmegelőzési szakembereinek tanácsai külföldi munkavállalás esetén

Tovább a teljes cikkre

Újra fókuszban az emberkereskedelem elleni fellépés

Publikálva: 2019. május 24.

Megbeszélést tartottak az érintett szervezetek szakemberei – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján

Tovább a teljes cikkre

Tetten érték a kerítéssel és emberkereskedelemmel gyanúsított férfit

Publikálva: 2019. május 17.

A Nógrád megyei rendőrök egy 43 éves férfi ellen folytatnak eljárást.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása.

Tovább a teljes cikkre

Vádemelés a lányokat „futtató” svájci –magyar bűnszervezet Magyarországon elfogott tagjai ellen – a Legfőbb Ügyészség tájékoztatása

Publikálva: 2019. május 17.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség nemzetközi együttműködés eredményeként vádat emelt az ellen a Magyarországon elfogott pár, és az őket segítő személyszállítással foglalkozó vállalkozó ellen, akik éveken keresztül zsákmányoltak ki prostitúcióból élő fiatal magyar nőket.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció