Hírek

2019. október 18-a az emberkereskedelem elleni küzdelem 12. európai napja

Publikálva: 2019. október 17.

Az emberkereskedelem az egyik legsúlyosabb határon átnyúló bűncselekmény és korunk egyik legösszetettebb emberi jogi kihívása, ezért is különösen fontos, hogy az Európai Bizottság október 18-át az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napjának nyilvánította. Október 18. a figyelemfelhívás napja; hatékony intézkedésekre szólít fel az emberkereskedelem felszámolása és az áldozatok nemzetközi, európai és hazai szintű védelme érdekében.

Tovább a teljes cikkre

De Coll Ágnes miniszteri elismerésben részesítése

Publikálva: 2019. október 14.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter miniszteri elismerést adományozott De Coll Ágnes asszonynak, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programvezetőjének, amelyet Dr. Hegyaljai Mátyás európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkár, az emberkereskedelem elleni küzdelem nemzeti koordinátora 2019. október 10-én adott át.

Tovább a teljes cikkre

Meghívó az Európai Migrációs Hálózat (EMH) Magyar Kapcsolattartó Pontjának XXIII. nemzeti ülésére, melynek témája „Az emberkereskedelem harmadik országbeli áldozatainak azonosítása, ellátása és irányítása során felmerülő határon átnyúló kihívások”.

Publikálva: 2019. október 7.

Az Európai Migrációs Hálózat (EMH) magyarországi kapcsolattartó pontjának soron következő, XXIII. nemzeti ülésére 2019. október 15-én kerül sor a Belügyminisztérium épületében, Budapesten. „Az emberkereskedelem harmadik országbeli áldozatainak azonosítása, ellátása és irányítása során felmerülő határon átnyúló kihívások” címet viselő nemzetközi konferencia célja az áldozattá vált harmadik országbeli állampolgárok azonosítási, ellátási és irányítási mechanizmusának feltérképezése.

Tovább a teljes cikkre

Külföldön kényszerítették prostitúcióra a sértett lányokat – az internetes közösségi oldalak veszélyei - a Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása

Publikálva: 2019. október 4.

A Budakörnyéki Járásbíróság 3 hónappal meghosszabbította annak a nőnek és két férfinak a letartóztatását, akiket kizsákmányolás céljából, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a nyomozó hatóság.

Tovább a teljes cikkre

Kiállok érted: országos szintű komplex társadalom-érzékenyítő és prevenciós előadás program hív fel a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire – Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása.

Publikálva: 2019. szeptember 27.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szigetvári Rendőrkapitányság szervezésében a Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat 2019. szeptember 24-én Szigetváron tartottak előadást, amelyen a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekvédelmi szakdolgozói, illetve a nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

Marc Dillard nagykövet-helyettes bemutatkozó látogatása

Publikálva: 2019. szeptember 24.

Dr. Hegyaljai Mátyás európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkár, az emberkereskedelem elleni küzdelem nemzeti koordinátora 2019. szeptember 12-én bemutatkozó látogatáson fogadta Marc D. Dillardot, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének újonnan kinevezett nagykövet-helyettesét.

Tovább a teljes cikkre

Bíróság előtt az emberkereskedelemmel vádolt férfi büntetőügye – a Miskolci Törvényszék tájékoztatása

Publikálva: 2019. szeptember 11.

A férfi a vád szerint mintegy öt éven keresztül azért toborzott nehéz anyagi körülmények között élő nőket, hogy prostituáltként dolgoztassa őket, majd helyzetüket kihasználva elvegye tőlük az ebből származó bevétel egy részét.

Tovább a teljes cikkre

Menekültüggyel, migrációval és integrációval kapcsolatos (MMIA) határokon átívelő fellépésekre irányuló pályázati felhívás (AMIF-2019-AG-CALL) nyílt meg – amelynek egyik pályázható részterülete „az emberkereskedelem áldozatainak támogatása”.

Publikálva: 2019. augusztus 22.

Az Európai Bizottság emberkereskedelem elleni koordinátorának irodája tájékoztatta a tagállamokat, hogy határokon átívelő, emberkereskedelem elleni erőfeszítésekkel kapcsolatos fellépésekre irányuló pályázati felhívás került meghirdetésre.

Tovább a teljes cikkre

Emberkereskedelem elleni fellépés témájú képzés a külszolgálatra készülő konzuli tisztviselők számára a Belügyminisztérium szervezésében

Publikálva: 2019. augusztus 22.

Negyedik alkalommal valósult meg a felkészülő konzulok célzott képzése a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Belügyminisztérium együttműködésének keretében, 2019. augusztus 6-án.

Tovább a teljes cikkre

Szakmai tájékoztatás – EURES Európai Foglalkoztatási Szolgálat: Biztos pont az uniós munkavállalásban és munkaerő-toborzásban

Publikálva: 2019. július 30.

Az EURES Európai Foglalkoztatási Szolgálat az emberkereskedelem, a munkacélú kizsákmányolás elleni hazai fellépés, azon belül pedig a megelőzés területén meghatározó szakmai együttműködő partner.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció