Emberkereskedelem elleni fellépés témájú képzés a külszolgálatra készülő konzuli tisztviselők számára a Belügyminisztérium szervezésében

Publikálva: 2019. augusztus 22.

Negyedik alkalommal valósult meg a felkészülő konzulok célzott képzése a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Belügyminisztérium együttműködésének keretében, 2019. augusztus 6-án.

A Belügyminisztérium szervezésében megtartott szakmai konzuli képzés idén már négyéves múltra tekint vissza.

Magyarország az emberkereskedelem szempontjából alapvetően kiindulási és tranzitország, számos magyar állampolgár válik áldozattá elsősorban nyugat-európai országokban.

Az emberkereskedelem áldozatai azonosításának rendjéről szóló 354/2012. (XII. 13.) Korm. rendelet rögzíti az áldozatok azonosításáért és irányításáért felelős hatóságok körét, illetve a folyamatban érintett szervek együttműködésének rendszerét. A Korm. rendelet 1. § 1. pontja azonosítást végző szervként határozza meg a konzuli tisztviselőket is. Az évente megrendezésre kerülő képzés célja a külszolgálatra kerülő diplomaták ismereteinek bővítése és felkészítése az emberkereskedelem áldozatává vált magyar állampolgárok hatékony azonosítására és az esetek kezelésére.

A programot a Készenléti Rendőrség – Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), az Igazságügyi Minisztérium, az Országos Kríziskezelő és Információ Telefonszolgálat (OKIT), a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) budapesti irodája, az Emberi Erőforrások Minisztériuma – Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány, illetve a Belügyminisztérium szakértőinek előadásai alkották.

Szakmai előadóinknak és a rendezvényen jelenlévőknek ezúton köszönjük a részvételt.

Menü

Főoldal

Navigáció