Marc Dillard nagykövet-helyettes bemutatkozó látogatása

Publikálva: 2019. szeptember 24.

Dr. Hegyaljai Mátyás európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkár, az emberkereskedelem elleni küzdelem nemzeti koordinátora 2019. szeptember 12-én bemutatkozó látogatáson fogadta Marc D. Dillardot, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének újonnan kinevezett nagykövet-helyettesét.

A találkozón a felek megerősítették, hogy rendkívül fontos Magyarország és az Egyesült Államok közötti kiváló kapcsolat fenntartása, és a Belügyminisztérium illetékességébe tartozó területen végzett eddigi együttműködés folytatása.

Marc D. Dillard hangsúlyozta, hogy az emberkereskedelem elleni fellépés komoly prioritás az Egyesült Államok számára, és felajánlotta a nagykövetség támogatását az Egyesült Államok Külügyminisztériuma 2019. évi emberkereskedelem jelentésében felsorolt ajánlások végrehajtásában. Elmondta, szükséges az áldozatok proaktív azonosítása és támogatása, illetve az, hogy ne csak a kihívásokat, hanem a magyar sikereket is felismerjük az emberkereskedelem elleni küzdelemben.

Hegyaljai Mátyás beszámolt az emberkereskedelem elleni küzdelem területén elért közelmúltbeli eredményekről, amelyek előkészítése során figyelembe vették a jelentésben megfogalmazott ajánlásokat is, valamint említést tett a közeljövőben várható lépésekről. Reményét fejezte ki továbbá, hogy megtett erőfeszítéseink megfelelően tükröződnek majd hazánk következő értékelése során.

A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy a Belügyminisztérium és az Egyesült Államok Nagykövetsége a jövőben még szorosabban fog együttműködni az emberkereskedelem elleni hazai fellépés hatékonyabbá tétele érdekében.

Menü

Főoldal

Navigáció