Prostitúciós hálózat tagjai ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség

Publikálva: 2021. március 1.

A vádlottak Németországban kényszerítettek prostitúcióra nőket, miközben családtagjaik Magyarországon a ház körüli munkára felvett elesett embereket zsákmányoltak ki.

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt 16 személy ellen, akik a vád szerint rendszeresen – a sértettek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva – prostituáltként dolgoztattak nőket.

A vádirat szerint a kiterjedt és 2013-tól 2019 elejéig működő hálózatot két nő irányította, a többi személy vagy hozzátartozójuk, vagy ismerősük volt.  A szervezet rendszeresen hálózott be különböző módszerekkel – részben hamis ígéretekkel, részben fenyegetéssel – nőket, akiket azután Németországba vittek. A legtöbbször hely- és nyelvismerettel sem rendelkező nőkkel azután a szervezet által bérelt ingatlanokban prostitúciós tevékenységet végeztettek. Az ügyfelek által a szolgáltatásokért fizetett összegek legnagyobbrészt a szervezet tagjaihoz kerültek. A kizsákmányolt nőknek vagy csak elenyésző részt, vagy semmit nem juttattak belőle.

Volt arra is példa, hogy a nőket egyszerű értéktárgyként adták-vették egymás között is. Míg a lelkileg már kiégett, így céljaiknak már meg nem felelő sértetteket egyszerűen hazaszállították és kitették azok családjainál.

A hálózat irányítói megállapodás alapján is foglalkoztattak önszántukból prostitúciós tevékenységet folytató nőket is.

A szervezet tagjai a tevékenységükkel együttesen közel hatszázmillió forintot kerestek.

Az elkövetők családjai emellett a ház körüli munkák ellátására elesett embereket vettek magukhoz, akiket azután kizsigerelve dolgoztattak, gyakran egyéb jövedelmeiket is elvéve.

A Pest Megyei Főügyészség a vádlottak ellen többrendbeli minősített emberkereskedelem bűntette, kényszermunka bűntette, minősített kerítés bűntette miatt emelt vádat.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Menü

Főoldal

Navigáció