Szakmai tájékoztatás – EURES Európai Foglalkoztatási Szolgálat: Biztos pont az uniós munkavállalásban és munkaerő-toborzásban

Publikálva: 2019. július 30.

Az EURES Európai Foglalkoztatási Szolgálat az emberkereskedelem, a munkacélú kizsákmányolás elleni hazai fellépés, azon belül pedig a megelőzés területén meghatározó szakmai együttműködő partner.

Az EURES Magyarország hálózat tevékenysége hozzájárul állampolgáraink külföldi munkavállalás során előforduló kizsákmányolásának csökkentéséhez, továbbá jelentős szerepet tölt be az áldozattá válás megelőzése érdekében a figyelemfelhívás és előzetes tájékoztatás révén a fiatalok körében is.

Az EURES-tanácsadók naprakész információt nyújtanak az EU/EGT tagállamok élet- és munkakörülményeiről, tájékoztatják az állampolgárokat a biztonságos külföldi munkavállalás feltételeiről és az uniós munkaerőpiacon tapasztalható kockázatokról és veszélyekről.

Ha egy másik országban tervez munkát vállalni, az esetleges csalások, átverések, veszteségek és egyéb negatív tapasztalatok elkerülése érdekében fontos, hogy még indulás előtt körültekintően és hiteles forrásból tájékozódjon. Ebben segítséget nyújthat az EURES, tájékoztatást ad a biztonságos külföldi munkavállalással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, az uniós országok munkaerő-piaci helyzetéről, kereslet és kínálat viszonyáról, álláslehetőségekről, a tagállamok élet- és munkakörülményeiről, foglalkoztatási szabályairól, társadalombiztosítási és adózási rendszeréről.

Honlapunkon megosztásra került EURES szakmai tájékoztató anyagok elérhetőek a
- Ne legyen áldozat!
- Gyanús jelek
menüpontok alatt.
Külföldi munkavállalási szándék esetén még mindenképpen indulás előtt forduljon az EURES ügyfélszolgálatához, hogy külföldön is biztonságban lehessen!

Menü

Főoldal

Navigáció