Szemléletformáló képzés újabb három megyében

Publikálva: 2020. december 8.

Az emberkereskedelemmel foglalkozó egynapos online továbbképzésen ezúttal Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megye nyomozói, ügyészei és bírái vettek részt 2020. november 25-én.

A képzés fő hozzáadott értéke az előadások mellett a kiscsoportos esetfeldolgozás, mert a közös munka során a büntetőeljárásban résztvevő szervek képviselői megismerhetik egymás gondolkodásmódját, nehézségeit, így az emberkereskedelmi ügyek gördülékenyebben juthatnak el a nyomozati szakból a vádemelésig, illetve a jogerős ítéletig.

A Legfőbb Ügyészség, az Országos Kriminológiai Intézet és az Országos Rendőr-főkapitányság szakmai támogatásával zajló képzéssorozat mindig három megye rendőreit, ügyészeit és bíráit célozza. Jövőre újabb négy rendezvény megszervezésével az ország valamennyi megyéjében lezajlik a képzés.

A Belügyminisztérium tervei szerint 2021 első félévében még online felületen folytatódik a szakmai tapasztalatcsere, majd nyártól – bízva az egészségügyi helyzet javulásában – visszatérhetünk a kétnapos rendezvényekhez.

Menü

Főoldal

Navigáció