Újabb uniós pályázati lehetőség: emberkereskedelem elleni közös fellépés a büntetlenség felszámolásának támogatása érdekében – előzetes értesítés pályázati felhívásról.

Publikálva: 2019. június 25.

A Belső Biztonsági Alapból (ISF) is lehetőség nyílik a szakterülethez kötődően projektek megvalósítására.

Az Európai Bizottság Emberkereskedelem elleni koordinátorának Irodája arról tájékoztatta a tagállamokat, hogy a Belső Biztonsági Alap (ISF) részét képező Rendőri együttműködés és válságkezelés támogatására szolgáló pénzügyi eszköz uniós intézkedésekre vonatkozó 2019. évi munkaprogramjában pályázati lehetőség nyílik az emberkereskedelem elleni közös fellépés keretében a büntetlenség felszámolásának támogatására.

A finanszírozható tevékenységek tematikájuk alapján a büntetlenség kultúrájának felszámolására irányulnak a bűnüldöző és egyéb hatóságok, valamint a civil társadalom bevonásával:

– szakmai megoldások kidolgozása a bűnözők pénzügyi üzleti modelljének felszámolására (operatív intézkedések és módszertanok), illetve a jelenség üzleti és folyamati láncolatával kapcsolatban a vizsgálatok és nyomozások fokozására, beleértve a hírszerzéssel kapcsolatos nyomozati tevékenységeket, valamint az emberkereskedelem tényállása alapján történő vádemelési mechanizmusokat.

– a megelőzésre irányuló kezdeményezések, ideértve az emberkereskedelem keresleti oldalának multidiszciplináris megközelítéssel történő gyengítését, keresletcsökkentést.

A pályázati felhívás közzététele a közeljövőben várható.

Részletek angol nyelven a következő linken keresztül érhetőek el:

https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/financing/fundings/security-and-safeguarding-liberties/internal-security-fund-police/union-actions/docs/awp_isfp_2019_en.pdf

Menü

Főoldal

Navigáció