Vádemelések emberkereskedelem miatt

Publikálva: 2023. január 19.

Nógrád és a Fejér Vármegyében is intézkedett az ügyészség emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt. A vád szerint mindkét ügyben kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal nőket kényszerítettek prostitúcióra.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a pásztói házaspárral szemben, akik egy kiszolgáltatott helyzetű fiatal nőt kényszerítettek prostitúcióra. A vád szerint egy pásztói 36 éves nő és 38 éves férje 2016 körül egy közmunkaprogramban ismerte meg a lakhatási nehézségekkel küzdő 19 éves sértettet, akit otthonukba fogadtak.

A lányt később a házaspár egy szexuális szolgáltatások hirdetésére szolgáló honlapon ajánlotta fel prostitúcióra 2019 nyarától 2020 végéig. A találkozókat a házaspár szervezte le telefonon, meghatározták az egyes szolgáltatások tarifáját; a helyszínt saját házukban biztosították. A fiatal nőt az elvégzendő szexuális cselekményekről részletes utasításokkal látták el, ellenkezése esetén bántalmazással fenyegették meg.

Az évek során mintegy 15 millió forint haszonra tettek szert, amiből a sértett csak néhány ezer forintot kapott.

A főügyészség a házaspárral szemben emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádiratában azt indítványozta, hogy a Balassagyarmati Törvényszék fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje őket, vagyonelkobzást is alkalmazzon velük szemben, valamint a közel három millió forint összegű bűnügyi költséget is a vádlottakkal fizettesse meg.

Arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen bűnösségüket beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a főügyészség a feleséggel szemben 8 év 6 hónap, míg a férjjel szemben 7 év fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

A Fejér Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy nőt kényszerített prostitúcióra és az abból származó keresményét elvette.

A férfi 2018 januárjában szerelmi ígéretekkel rávette a sértettet arra, hogy Heves megyéből költözzön sárosdi otthonába, ahol a férfi a családtagjaival élt. A nő az ajánlatot akkori élethelyzetére figyelemmel elfogadta és a gyanúsítotthoz költözött. A férfi rövid időn belül prostitúcióra vette rá és az ebből származó bevételeket elvette tőle. A sértett miután megelégelte, hogy a férfi minden pénzét elveszi, megpróbálta őt elhagyni, azonban a férfi előbb ígéretekkel, majd bántalmazással és fenyegetéssel kényszerítette a szexmunka folytatására. A vádlott a pénzt a saját és vele élő családtagjai szükségleteire fordította.

A sértett egy kétszobás, komfort nélküli házban lakott további öt személlyel, a szexmunka elleni tiltakozását a férfi ételmegvonással büntette.

Mivel alaposan lehet tartani attól, hogy a férfi a tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezíti, illetve tekintettel többszörösen büntetett előéletére, a cselekmény elhúzódó jellegére, valamint a legális jövedelem hiányára, vele szemben a bűnismétlés reális veszélye is fennáll, a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a terhelt letartóztatását, aki a döntés ellen fellebbezett.

A hírekről a Legfőbb Ügyészség honlapján olvashat: 

http://ugyeszseg.hu/egy-not-kenyszeritett-prostituciora-az-emberkereskedo-a-fejer-varmegyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ 

http://ugyeszseg.hu/emberkereskedelembol-huzott-hasznot-a-hazaspar-a-nograd-varmegyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ 

Menü

Főoldal

Navigáció