A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda nyomozói februárban fogták el a nyíregyházi férfit, aki a gyanú szerint két magyar nőt éveken keresztül prostitúcióra kényszerített. A gyanúsított letartóztatása után a nyomozók tovább folytatták az ügy felderítését.

A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a nőket szexuális téren kihasználó férfi tettestársai az öccse, valamint édesanyja volt.
Az 54 éves, szintén nyíregyházi lakos édesanya évek óta szervezett prostitúciós tevékenységet. Az egyik érzelmileg labilis lány bizalmába férkőzve ő volt az, aki meghatározta számára, hol kell dolgoznia, majd naponta elvette keresetét, és saját maga, valamint családja mindennapi megélhetésére fordította. Ezzel a tevékenységével azt követően sem hagyott fel, miután idő-sebb fiát letartóztatták.
A nyomozás során kiderült, hogy az édesanyja fiatalabb fia 25 éves barátnőjét futtattja külföl-dön. A gyanú szerint a 20 éves férfi – anyja aktív közreműködésével – folyamatosan kontroll alatt tartotta a lányt. A közös jövőre való hivatkozással sarkallta munkavégzésre, majd az ab-ból származó jövedelmét elvette tőle.   
A két elkövetőt június 11-én fogták el. Az édesanyát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nyíregyházi otthonában, míg ezzel párhuzamosan fiát, az M3-as autópályán kapták el a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a KR munkatársai.
A fiatalabb fiút a nyomozó hatóság kitartottság, valamint pénzmosás bűntettének megalapo-zott gyanúja miatt hallgatta ki, jelenleg szabadlábon védekezhet. Míg édesanyját a nyomozók többszörösen minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsítják. Ki-hallgatását követően őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.