Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a Belügyminisztérium szakmai ülést tartott az emberkereskedelem elleni küzdelemről 2023. március 28-án.

A rendezvényt Valiant Richey, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó különleges képviselője kezdeményezte, tekintettel az ukrajnai háború elől menekülők növekvő kiszolgáltatottságára. Az összejövetel fókuszában az ukrajnai humanitárius válság és az online térben megjelenő emberkereskedelmi kockázatok voltak.

Az eseményen az emberkereskedelem elleni küzdelemben érintett fővárosi és vidéki szakemberek vettek részt a rendészeti, konzuli, gyermekvédelmi, szociális és foglalkoztatási szakterületek részéről, továbbá meghívást kaptak áldozatsegítő magyar és nemzetközi civil, illetve nem kormányzati szervezetek is.

A szakemberek megvitatták a jelenlegi helyzetet, az igényeket és lehetőségeket, illetve megismerték az EBESZ emberkereskedelem elleni küzdelemmel összefüggő ajánlásait.

Az EBESZ emberkereskedelem elleni tevékenységéről az alábbi honlapon olvashat.

Az ukrajnai menekültekkel kapcsolatos „Be Safe!” EBESZ-kampányról pedig itt tájékozódhat.