Egy nyíregyházi bűnszervezet tagjait fogták el a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei rendőrök, akik Svájcban, Ausztriában, Belgiumban, és Németországban kényszerítették prostitúcióra áldozataikat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást N. L. 29 éves és élettársa D. N. 30 éves nyíregyházi lakosok, valamint B. M. 22 éves tiszavasvári és F. Z. székelyi lakosok, továbbá N. G. 28 éves, H. A. 38 éves és V. R. 28 éves nyíregyházi lakosok ellen. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2018 évtől 2020. május 7-ei elfogásukig Németországban üzemeltettek bordélyházat, ahol az általuk kiszervezett, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar állampolgárságú nők folytattak prostitúciós tevékenységet. A nők keresetének nagyobb részét a bűnszervezet tagjai elvették, abból saját megélhetésüket finanszírozták. A gyanúsítottak a tevékenységüket összehangoltan végezték, a lányok beszervezésével, utaztatásával és foglalkoztatásával, valamint a hirdetések feladásával, a bevételeik és kiadásaik vezetésével összefüggő feladatokat egymás között megosztották, és a prostituáltak által megkeresett pénzből ennek megfelelően, mindannyian részesültek.

A több mint egy évig tartó nyomozást követően 2020. május 7-én mintegy 40 rendőr, köztük a Jonatán Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak részvételével, összehangolt rendőri akció keretében valamennyi gyanúsítottat elfogták a nyíregyházi nyomozók. Az egyes helyszíneken összesen közel ötmillió forint összegű készpénzt, nagy értékű személygépkocsikat és arany ékszereket foglaltak le a rendőrök, amelyek vélhetően a bűnös tevékenységgel keresett jövedelemből származtak. A bűnszervezet tagjai a németországi bordélyház üzemeltetését megelőzően, az általuk beszervezett lányokat Svájcban, Ausztriában és Belgiumban kényszerítették prostitúciós tevékenységre. A prostituáltak jövedelmét részben, illetve gyakran egészben elvették, és ellenállás esetén bántalmazták őket. A gyanúsítottak kihallgatása megtörtént, N. L. nyíregyházi lakost a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 


Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-nyiregyhazi-rendorok-felszamoltak-a-noket