Március végén letartóztatásba került egy hódmezővásárhelyi család három tagja, akik éveken át prostitúcióra kényszerítették áldozataikat.

Az elkövetők a jól ismert „loverboy” elkövetési módszer szerint toborozták áldozataikat: a testvérpár idősebb tagja közösségi oldalon keresztül ismerkedett meg a fiatal nőkkel, majd (színlelt) szerelmi viszonyt alakított ki velük. Eredetileg egy szebb jövő reményével vette rá őket a prostitúciós tevékenységre, például közös otthont és új autót ígérve. Később viszont a fenyegetés és erőszak sem hiányzott a futtatók eszköztárából. A bántalmazások mellett olyan eset is előfordult, amikor az idősebb testvér éheztette vagy kábítószerrel bódította el az áldozatokat.  

A férfi édesanyja, illetve annak kisebbik fia eközben a szexuális hirdetések regisztrációját és kezelését végezte, valamint a lányok szállítása tartozott a feladataik közé. 2016 és 2019 között összesen 5 áldozatot hálóztak be ilyen módon, akik között egy kiskorú is volt. Az elkövetők az áldozatok keresetét teljes egészében elvették, és saját megélhetésükre fordították. A nyomozás adatai szerint a szexuális kizsákmányolásból közel 20 millió forintos bevételre tettek szert.  

A március 23-i rajtaütésen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette a három emberkereskedőt, a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatala pedig 7 millió forint értékben foglalt le aranyékszereket, használati cikkeket, készpénzt, illetve zárolt üzletrészeket. A hónap végén a bíróság az ügyészség indítványa alapján 30 napos időtartamra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.    

Forrás: Országos Rendőr-főkapitányság

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/noket-futtato-csaladon-utott-rajta-a-kr-nni#4