A Fővárosi Törvényszék tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem, gyermekprostitúció kihasználása és gyermekpornográfia bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra, annak egykori élettársát, a másodrendű vádlottat pedig 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság mindkét vádlottat eltiltotta az olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végeznék, vagy ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állnának.

Az ítélet szerint a korábban élettársi kapcsolatban élő vádlottak ismerték a kiskorú sértettet. A vádlottak tisztában voltak azzal, hogy a sértett még nem töltötte be a 18. életévét, amikor 2017 szeptemberében az utcán meglátva őt egy kocsiba tuszkolták, és egy kőbányai lakásba vitték, ahol közölték vele, hogy családja 500 ezer forintos tartozását feléjük prostituáltként kell ledolgoznia.

A másodrendű vádlott bántalmazással fenyegette meg a sértettet és annak családját is abban az esetben, ha a lány nem működik együtt vele. A férfi szexuális tartalmú fotókat készített az akkor 16 éves sértettről, majd azokat egy szexuális szolgáltatásokat hirdető weboldalra feltöltötte. A vádlottak a sértettet folyamatos felügyeletük alatt tartották, a tartózkodási helyéül szolgáló lakásból, illetve egyéb szálláshelyekről önállóan nem távozhatott. Bár a sértettnek alkalmanként lett volna lehetősége segítséget kérni harmadik személytől, vagy megszökni, azonban a terheltek fenyegetései és az általuk elszenvedett bántalmazások miatt kiszolgáltatott helyzetben volt és az emiatt érzett félelem meggátolta őt a segítségkérésben.

2017. november 1-jén a sértett végül mégis megszökött a vádlottaktól és feljelentést tett a rendőrségen. A lány 2017. szeptember 23. és november 1-je között megközelítőleg hatvan alkalommal nyújtott szexuális szolgáltatást kuncsaftok részére és legalább 720 ezer forintot adott át a vádlottaknak.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyész, a vádlottak és védőik is fellebbezést jelentettek be.