A Nemzeti Nyomozó Iroda áprilisban fogta el a Csongrád-Csanád megyei elkövetőt, aki Németországban és lakhelyén is kizsákmányolta áldozatait.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi Bűnüldözési Osztálya büntetőeljárást folytat egy Csongrád-Csanád megyei községben élő román férfivel és magyar élettársával szemben. Gyanú merült fel ugyanis arra, hogy a férfi három nőt Németországban prostituáltként dolgoztat, és az általuk megkeresett összeg nagy részét elveszi tőlük. A nőket sokszor megfenyegette, hogy megveri vagy megöli őket.

Németországi tartózkodásuk alatt a férfi élettársa vigyázott otthonukban a kizsákmányolt nők a férfinek szült gyermekeire, akiknek az apa többször azt is megtiltotta, hogy anyjukkal beszéljenek. Az elkövető különböző fenyegetésekkel érte el, hogy a külföldön illegálisan megszerzett összegeket a nők átutalják neki, illetve élettársának.

A KR NNI nyomozói és közterületi állománya, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. április 19-én ütött rajta a pároson. A nyomozók Csongrád-Csanád megyében összesen öt házban tartottak kutatást. Három ingatlant zár alá vettek vagyonvisszaszerzés céljából, illetve lefoglaltak két gépkocsit mintegy tízmillió forint értékben, egy páncélszekrényt és több mobiltelefont – a gyanúsítottaktól ezzel több mint 30 millió forintot vont el a hatóság.

A rendőri műveletek során derült ki, hogy a gyanúsítottak egyikének ugyanazon településen lévő másik ingatlanában három kiszolgáltatott állapotban lévő férfi él középkori körülmények között. A tulajdonos folyamatosan dolgoztatta őket: a tanyán lévő valamennyi állat etetése, itatása, gondozása volt a feladatuk. Fizetést azonban nem kaptak, csak alvóhelyet, némi ételt és cigarettát.

A KR NNI nyomozói az elkövetőt emberkereskedelem és kényszermunka bűntett, míg élettárstársát pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsították meg.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/gyerekei-anyjat-prostituciora-kenyszeritette