A Belügyminisztérium (BM) idén augusztus 10-13. között immár negyedik alkalommal képviselteti magát a Civil Szigeten emberkereskedelem elleni küzdelem témában.

A Civil Szigetre látogatók megismerhetik az emberkereskedelem jelenségét, a veszély jeleit, információt gyűjthetnek a külföldi munkavállalást megelőző fontos lépésekről, és tájékozódhatnak az emberkereskedelem elleni küzdelemben résztvevő szervek tevékenységéről. A kampány lehetőséget biztosít arra, hogy ez a komoly probléma tájékoztató anyagokon és tesztek kitöltésén keresztül, szakértők segítségével minél több emberhez eljusson. A sátorban magyar és angol nyelvű tesztek is kitölthetőek, külön elméleti és gyakorlati kérdésekkel. A teszt kitöltése után lehetőség nyílik a kérdések átbeszélésére. A fesztivál tökéletes helyszín a figyelemfelhívó kampány megtartására, hiszen szinte az összes korosztályból, számos országból érkeznek látogatók.

A célcsoport szempontjából kiemelkedő helyen állnak azok a 18 és 50 év közötti személyek, illetve középiskolás diákok, akik érdeklődnek a külföldi munkavállalás iránt. A megelőzés az emberkereskedelem elleni küzdelem legfontosabb része annak érdekében, hogy mindenki megőrizhesse saját, családtagjai és a környezetében élők biztonságát.