Az ország keleti feléből Győrbe csábították a korábbi intézeti nevelteket, ahol prostitúcióra kényszerítették őket. A lányokat már korábbról ismerő férfi ellen emberkereskedelem minősített bűntette miatt, az őket potom pénzért megvásárló győri pár ellen pedig emberkereskedelem és prostitúció elősegítésének bűntette miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

„Egy kedves nőnél” végezhetnek házimunkát – ebben a hiszemben érkezett 2018 tavaszán Győrbe a két kelet-magyarországi illetőségű lány, akik közül az egyik a cselekmény idején még kiskorú volt. Eddigre az ismerősük azonban már megalkudott egy helyi nővel és élettársával, akik összesen 400 ezer forintot fizettek értük.

Ezután erotikus fotókat készítettek a sértettekről, és szexpartner-kereső oldalakon adtak fel hirdetést. A lányokat kulcsra zárt lakásban fogva tartották, ahol rendszeres szexuális szolgáltatásokat kellett nyújtaniuk. Bevételüket a vádlottak az utolsó forintig elvették, és engedetlenségük esetére azzal fenyegettek, hogy eladják őket Budapesten, ahol még sanyarúbb körülmények közé fognak kerülni. 

A két áldozat végül – mindenüket hátrahagyva – úgy tudott elmenekülni, hogy egy újabb prostituált érkezésekor a lakásajtóban maradt a kulcs. A három vádlottra akár 20 év börtönbüntetés is várhat. 

Forrás: http://ugyeszseg.hu/fejenkent-ketszazezer-forintert-ertekesitettek-a-prostitualtakat/