A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szigetvári Rendőrkapitányság szervezésében a Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat 2019. szeptember 24-én Szigetváron tartottak előadást, amelyen a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekvédelmi szakdolgozói, illetve a nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek vettek részt.

A projekt az Országos Rendőr-főkapitányság közreműködésével valósult meg, amelynek célja a gyermekotthonban élő gyermekek és környezetük, továbbá a velük foglalkozó szakemberek figyelmének felhívása a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire – az áldozattá válás folyamatától egészen az emberkereskedelem működéséig.

A történetben Kitty és Sunny vonaton utazik Nyíregyházáról Budapestre. Az a tervük, hogy továbbmennek Hollandiába. Sunny épp most szökött meg egy gyermekotthonból. Ahogy a vonat halad, úgy mosódik el a mese és a valóság határa. Kitty, Sunny és Marlenka története a színpadon találkozik, meséjük szegénységről, kiszolgáltatottságról, szeretethiányról és sorsszerűségről beszél, és talán ad némi reményt.

Az esetek többségében a kizsákmányolás önkéntes beleegyezéssel kezdődik, amely az emberi érzékenységre épít. 

A tudatos preventív fellépés részben a szakemberek érzékenyítése révén valósulhat meg, melynek keretében a gyermekvédelmi szakellátásban élő kiskorúak – mint különösen veszélyeztetett csoport –, felkészítése, tudatosságának és felelősségérzetének felerősítése is hangsúlyt kell, hogy kapjon.