Magyarország számára kiemelt jelentőségű az emberkereskedelem ellen folytatott küzdelem. Hazánk emberkereskedelem elleni nemzeti stratégiája lefektette: alapértékeivel összeegyeztethetetlen, hogy polgárai, illetve az országban tartózkodók emberkereskedelem áldozatává váljanak. Az azonosított áldozatok nagy többsége szexuális kizsákmányolásra irányuló bűncselekményekben sértett.

A Belügyminisztérium amellett, hogy az alárendelt szervek közreműködésével közvetlenül is részt vesz az emberkereskedelem elleni küzdelemben, a nemzeti koordinációt is ellátja. A Belügyminisztérium felelős emellett a projektet finanszírozó Belső Biztonsági Alapért, amelynek egyik eszköze a rendőrségi együttműködés, a bűnmegelőzés és a súlyos, szervezett, határon átnyúló bűnözés elleni küzdelem, valamint a válságkezelés pénzügyi támogatására szolgáló eszköz – ennek részeként az emberkereskedelem elleni küzdelem is kiemelt figyelemben részesül.

A „BBA-5.4.4 Tudj róla! Kampány az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében” projekt 2017. április 1-jén indult és várhatóan 2018. június 30-án ér véget. Célja, hogy felhívja a figyelmet az emberkereskedelem elleni küzdelemre, a kizsákmányolás jelenségére. A kampánnyal 500 ezer embert terveznek elérni a megvalósítók, hogy erősítsék a társadalmi tudatosságot, segítsenek az áldozattá válás megelőzésében. A projekt közvetlen célcsoportja azok, akik leginkább veszélyeztetettek, az emberkereskedelem potenciális áldozatai lehetnek, de szélesebb körben a magyar társadalom minden tagjának hasznos információval szolgálhat a program. A projekt teljes mértékben illeszkedik a BBA Nemzeti Programjában tervezett célok eléréséhez, mivel az emberkereskedelem elleni küzdelmet, illetve az áldozattá válás megelőzését segíti.

A projekt többféle kommunikációs eszközt használva, online, közösségi média- és offline platformokon egyaránt felhívja a lakosság figyelmét az emberkereskedelem elleni küzdelemre. A nehagyd.hu weboldalon, a kampány Facebook oldalán, plakátokon, nyomtatott és elektronikus tájékoztató anyagokon, kisfilmeken keresztül, valamint vidéki nagyvárosokban helyszíni lakossági tájékoztatókon kaphatnak információt a témáról az érdeklődők.