Az Országos Rendőr-főkapitányság a drámapedagógia eszközeivel hívja fel a fiatalok figyelmét a szexuális kizsákmányolás veszélyeire.

2019 folyamán 8 alkalommal mutatták be a „Kiállok érted” című színdarabot, amely az idei évben újabb 6 helyszínre jutott el:  Tatabányán, Szolnokon és Balassagyarmaton az év elején tartották, melyet – az eredeti ütemezéstől a koronavírus-járvány miatt eltérve – szeptemberben újabb három előadás követett (Kecskeméten, Szegeden és Békéscsabán).

A színdarab forgatókönyvét a Névtelen Utak Alapítvány dolgozta ki. A történet felütéseként Kitty és Sunny épp Nyíregyházáról Budapestre tart vonattal. Sunny most szökött meg egy gyermekotthonból, és az a tervük, hogy továbbmennek Hollandiába. Útközben mesélnek egymásnak, fokozatosan mosódik el a mese és a valóság határa. Történetük elénk tárja a nevelőotthonokban nevelkedő fiatalok dilemmáit és kiszolgáltatottságát, valamint a könnyű pénzkereseti lehetőségek veszélyeit. 

A program célja az áldozattá válás megelőzése, a tudatosság növelése az emberkereskedelem szempontjából fokozottan veszélyeztetett fiatalok körében, valamint a hatékony segítségnyújtás eszközeinek bemutatása. Az idei előadásokon is nagy számban voltak jelen a megyei gyermekvédelmi intézmények fiataljai, illetve a velük foglalkozó szakemberek. A színdarab bemutatója után a diákok drámafoglalkozáson vesznek részt, ami lehetőséget biztosít a látottak megbeszélésére, a probléma mélyebb megismerésére, míg a nevelőik számára kerekasztal-beszélgetést szerveznek.