Három férfit és egy nőt gyanúsítanak azzal, hogy súlyos bűncselekményeket követtek el egy 13 éves gyermek sérelmére Hajdú-Bihar megyében.

A nyomozók 2020 februárjában hallgattak ki egy 13 éves kislány szexuális bántalmazása ügyében két berettyóújfalui lakost gyanúsítottként. A 63 és a 67 éves férfi szabadlábon védekezik a szexuális erőszak és a gyermekprostitúció kihasználása bűntett miatt folyamatban lévő eljárásban.

A felderítés során a nyomozók látókörébe került a gyermek két rokona, egy 41 éves nő és egy 22 éves férfi, akik a rendelkezésre álló információk szerint pénzt kértek a két gyanúsított férfitól azért, hogy szexuális kapcsolatot létesíthessenek a gyermekkorú lánnyal. A hajdú-bihari nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival, valamint a zsákai és a debreceni körzeti megbízottakkal közös akcióban 2020. július 21-én fogták el a kiskorú rokonait, akiket két nappal később a Debreceni Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezett emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Forrás:http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/emberkereskedelem-szexualis-eroszak-es#2