A módosítással a tagállamok és intézményeik, hatóságaik számára technikailag könnyebb pályázási lehetőség nyílik meg.

Az Európai Bizottság Emberkereskedelem elleni koordinátorának Irodája tájékoztatta a tagállamokat, hogy a Belső Biztonsági Alap (ISF) részét képező Rendőri együttműködés és válságkezelés támogatására szolgáló pénzügyi eszköz keretében egy az Európai Unió tagállamai számára nyitva álló felhívás módosítása történt meg. A harmadik országok illetékes hatóságaival közös operatív partnerség (COP) létrehozására irányuló felhívás tartalmi célja az emberkereskedelem és embercsempészet megelőzése és visszaszorítása az Európai Unióba irányuló észak-afrikai migrációs útvonalak mentén. A módosítással a tagállamok és intézményeik, hatóságaik számára technikailag könnyebb pályázási lehetőség nyílik meg.

A felhívás aktualizált szövege a következő linken keresztül érhető el: https://ec.europa.eu/home-affairs/call-restricted-member-states-projects-aiming-increase-law-enforcement-cooperation-address-migrant-smuggling_en

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. május 28.

A pályázással kapcsolatban felmerülő kérdés a következő e-mail címre küldhető: dbBNua6Gz5MZNSE9NRS1JU0ZAZWMuZXVyb3BhLmV1.
A megkeresések hatékony kezelésének biztosítása érdekében kérjük az adott pályázati felhívásra való egyértelmű hivatkozást.