A Nógrád megyei rendőrök egy 43 éves férfi ellen folytatnak eljárást.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat eljárást tizennyolcadik életévét be nem töltött személy prostitúcióra felajánlásával vagy felhívásával elkövetett kerítés bűntett és a nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt B. János rimóci lakos ellen.

A gyanúsított a rendelkezésre álló adatok szerint 2018 decemberében anyagi haszonszerzés céljából több személynek szexuális cselekmény végzésére kínálta fel az élettársa megelőző kapcsolatában született, korábban felügyelete és nevelése alatt álló fiatalkorú és gyermekkorú lányt.

B. Jánost a nógrádi nyomozók 2019. április 29-én egy pásztói áruház parkolójában érték tetten, amikor a fiatalkorú sértettet egy ismerősének kínálta fel megvételre. A rendőrök a rimóci férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyben eljáró nyomozóbíró a nyomozóhatóság javaslatával egyező ügyészi indítványra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.