A szegedi illetőségű gyanúsítottak éveken át dolgoztatták prostituáltként az áldozatukat. Egy másik emberkereskedelmi ügyben egy bűnszervezet 13 tagjával szemben indítványozza az ügyészség letöltendő szabadságvesztés kiszabását.

A. Zsolt 40 éves Csongrád-Csanád megyei lakos a gyanú szerint 2017 elején vette meg az akkor 19 éves sértettet annak barátjától. Egy hármas beszélgetés során azzal tévesztették meg, hogy a rendőrség felé fennálló tartozásuk miatt börtönbe kell vonulniuk, ha nem tudnak sürgősen pénzt előteremteni. Ezt hallva a sértett beleegyezett a külföldi munkavégzésbe, bár akkor még nem tudta, hogy ez konkrétan prostitúciós tevékenységet takar. Hamarosan elvették tőle az iratait, megverték és folyamatos fenyegetésekkel rávették, hogy előbb szegedi lakásukban, majd egy másik ingatlanban, később pedig Németországban és Ausztriában prostituáltként dolgozzon nekik. A nőről fotókat készítettek, és a szexuális szolgáltatást internetes oldalakon hirdették. Az áldozatnak rendszeres bántalmazást és szidalmazást kellett elszenvednie, azt az érzetet erősítve benne, hogy kiszolgáltatott helyzetéből nincs lehetősége kitörni. Amikor a prostitúciós tevékenységgel összefüggésben megbetegedett, még csak az orvosi ellátást sem engedték neki igénybe venni.

A szexuális szolgáltatással keresett pénzt A. Zsolt és felesége teljes egészében elvették, abból az áldozat semmit nem tarthatott meg. A nyomozás adatai szerint több mint 10 millió forintnyi bevételre tett szert a házaspár. Az áldozatot később Németországban egy T. Gyula nevű férfi is prostitúcióra kényszerítette.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Alosztálya a KR Bevetést Támogató Osztályával közös akcióban 2020. június 30-án mindkét férfit elfogta, és kezdeményezte letartóztatásukat. A. Zsolt ismeretlen helyen lévő feleségét még keresik a rendőrök.

Egy másik emberkereskedelmi ügyben már vádemelésre került sor július elején. Egy tizenhárom személyből álló dunaújvárosi bűnszervezetet még 2019 tavaszán számolt föl a rendőrség, miután magyar lányokat – köztük több kiskorút – kényszerítettek prostitúcióra Bécsben. A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt valamennyi elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/megvettek-futtattak-kizsakmanyoltak-megalaztak#6

http://ugyeszseg.hu/vademeles-noket-prostituciora-kenyszerito-bunszervezettel-szemben-a-fejer-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/