A 25 éves abonyi férfi testvérét és apját 2020 májusában fogták el, most élettársának prostitúcióra kényszerítése miatt rá is sor került.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya büntetőeljárást folytat személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, erőszakkal, fenyegetéssel, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt három férfival szemben.

A büntetőeljárás során a nyomozók beazonosították F. Árpád 25 éves abonyi lakost, aki a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017-ben az apja, F. Mihály és testvére, F. Sándor által prostitúcióra kényszerített sértett kizsákmányolásában tevékeny szerepet vállalt, őt a prostitúciós tevékenységének helyszínére szállította, és ott felügyelte.

F. Árpád megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2018-ban szerelmi kapcsolat színlelésével rábírt arra egy másik nőt, hogy végezzen prostitúciós tevékenységet, és az abból származó bevételéből tartsa el őt. A sértett kezdetben Abony környékén végzett prostitúciós tevékenységet, de később a gyanúsított rábírta arra, hogy tevékenységét külföldön – Németországban és Svájcban – folytassa.

A nő ennek eleget tett, és bevételének nagy részét a gyanúsítottnak kellett küldenie pénzutalási szolgáltatókon keresztül. Egy idő után az áldozat megpróbált felhagyni prostitúciós tevékenységével, de ezt az elkövető bántalmazással való fenyegetéssel és személyi szabadságának megsértésével megakadályozta; Magyarországra a járványhelyzet miatt tért vissza.

Ekkor a gyanúsított a házába bezárta, és szoros felügyelet alatt tartotta. Többször bántalmazta, és arra kényszerítette, hogy regisztrálja magát egy szextárskereső oldalra és folytassa prostitúciós tevékenységét. Bevételét tőle továbbra is elvette, azt magára és családjára költötte. A rendelkezésre álló adatok szerint az áldozat külföldről többször utalt a gyanúsítottnak, összesen közel 3 millió forintot.

A fentiekre tekintettel a KR NNI Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztályának munkatársai a KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetést Támogató Osztály műveleti egységével és a KR Rendészeti Igazgatóság állományával együtt 2021.április 20-án a kora reggeli órákban megjelentek F. Árpád gyanúsított lakcímén, ahol elfogták.

A gyanúsított terhére rótt emberkereskedelem bűntett öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/prostituciora-kenyszeritette-a-sertettet