Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen gyermekprostitúció kihasználásának bűntet-te miatt. Az elkövető az interneten ismerkedett meg egy szexuális szolgáltatást ajánló kiskorú lánnyal, akivel készpénz ellenében szexuális cselekményt végzett.

A vádirat szerint a férfi 2023. januárjában az interneten ismerkedett meg egy szexuális szolgáltatást kínáló lánnyal. A férfi a beszélgetésük során megtudta, hogy a lány 17 éves, ennek ellenére elhatározta, hogy él a felkínált szexuális kapcsolat lehetőségével.

 A kiskorú lány az előzetes megbeszélést követően kereste fel a férfit egy borsodi településen található házában, és a kialkudott 15 000 forint ellenében a vádlott kérésének megfelelő szexuális cselekményt végzett.

 Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, egyidejűleg indítványozta végleges hatályú eltiltását minden olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye alapján.