Az applikáció mindennapi életben felmerülő kérdésekre, problémákra igyekszik válaszokat adni, iránymutatásokat, ötleteket megfogalmazni, többek között a kiskorúak kiszolgáltatottá válásának megelőzése céljából. A fejlesztők célja, hogy minél több gyermekhez és fiatalhoz juthasson el a YounGo alkalmazás lehetősége. Ebben fontos a gyermekvédelem területén dolgozó szakemberekkel való együttműködés.

A YounGo App egy telefonos alkalmazás, mely a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára készült.

A mindennapi életben felmerülő kérdésekre, problémákra igyekszik válaszokat adni, iránymutatásokat, ötleteket megfogalmazni – mindezt közvetlen hangnemben, a gyermekek, fiatalok nyelvén szólva.

Többek között az iskolai élettel összefüggő kérdésekben, a pénzkezelésben, a pályaválasztásban, vagy akár a gyermekvállalás/szexualitás kérdéskörében fogalmaz meg kérdéseket és válaszokat. Az alkalmazás segíti a kiskorúak kiszolgáltatottá válásának megelőzését, így többek között az emberkereskedelemnek, illetve általában a kizsákmányolásnak való kitettségüket is mérsékli, hiszen az élet számos területét átfogó támogató információival sikeresebb tájékozódáshoz és magabiztosabb helyzetkezeléshez segíti hozzá a fiatalokat, ezzel egyúttal általános védettségüket is növelve.

Az applikáció két éve elérhető (android rendszerű és iphone telefonokra, illetve a weben), 2019 elején történt egy átfogó tartalmi frissítés, illetve új témákkal is bővült az alkalmazás. Az egyik új téma, mely a közelmúltbeli frissítéssel került fel, a gyermeki jogok kérdéskörével foglalkozik. A tartalom a tervek szerint a közeljövőben bővülni fog az emberkereskedelem áldozatává válás és a szexuális vagy munkacélú kizsákmányolás megelőzését, a gyanús, veszélyeztető helyzetre utaló jelek felismerését, a segítségkérés lehetséges módjait tárgyaló elemekkel. A tartalmi kiegészítés a Rubeus Egyesület, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium együttműködése keretében valósul meg.

Az applikáció a gyermekvédelemben nevelkedő gyermekek és fiatal felnőttek számára készült, de a tartalmi elemek nagyobb hányada olyan, amely minden gyermek és fiatal számára hasznos segítség lehet a felnőtté válás kalandos útján.

A YounGo App-ot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Rubeus Egyesület fejlesztette.

Az alkalmazás elérhető az interneten:
http://youngo.hu
Android rendszerű telefonokra:
https://play.google.com/store/apps/details?id=air.youngo
iOS rendszerű (iPhone) telefonokra:
https://itunes.apple.com/hu/app/youngo-app/id1182954750?l=hu&mt=8