R. Ferenc után bátyja, R. Péter is bűnügyi őrizetbe került emberkereskedelem és prostitúció elősegítésének gyanújával. A bizonyítékok szerint az ilki testvérpár 2014 óta űzte illegális szexuális üzletét Bécsben, ahova rossz anyagi körülmények között élő, kiszolgáltatott helyzetű magyar nőket szerveztek ki prostitúciós tevékenységre.

A lányokat Magyarországról ők szállították ki Bécsbe, majd ott az általuk üzemeltetett bordélyházakban kellett dolgozniuk a tevékenység „hátterének biztosításáért” a lányoknak bevételük 50%-át le kellett adniuk. Volt olyan alkalom, amikor a teljes keresetüket elvették tőlük. Az elkövetőknek nem volt bejelentett állása, mindketten az áldozatoktól beszedett pénzekből tartották el magukat. A sértettektől így fejenként több ezer eurót szereztek meg. Többször előfordult, hogy megverték a lányokat, ha nem az általuk meghatározott szabályok szerint dolgoztak. Az ügyben több mint egy tucat sértettet azonosított be a Nemzeti Nyomozó Iroda.

R. Ferencet és R. Pétert több ember sérelmére, a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, szexuális cselekmény végzése érdekében erőszakkal vagy fenyegetéssel.